top of page

Kókuszgolyó gm, nyers, növényi

Gyerekkorom óta az egyik kedvenc édességem a kókuszgolyó. Egyszerűen imádom a kókusz, a kakaó és a rum harmóniáját. Lehet, hogy előző életemben kalóz voltam, lehet hogy nem, de ez az íz nálam mindent visz! Ez a recept egy újabb kisérletezés eredménye, egyáltalán nem olyan mint a hagyományos, alapvetően mazsolából áll, amit az emberek többsége ha meghall, (régen én is) kiszalad a világból. Így az a trükköm az elvonulásokon amikor tálalom ezt az édességet, hogy addig nem árulom el mi van benne, amíg meg nem kostólják. Az íze ugyanis fantasztikus, szerintem finomabb, mint az eredeti és nem kell hozzá se cukor, se keksz, se semmi olyan ami megterhelő szervezetünk számára. Gyümölcs, jó minőségű kakaópor és kókuszreszelék. Egyszerű, egészséges és finom! Hozzávalók (30-35 golyóhoz):

-2 csomag mazsola (kb, fél kiló, egy csomag 200 g szokott lenni)

-1 csomag kókuszreszelék (500 g)

-1 csomag jó minőségű kakaópor (izlés dolga mennyit szór bele az ember, én jó sokat szoktam)

-1 kupaknyi rumaroma (elhagyható)

Elkészítés:

Egy tálkába beleöntöm a mazsolát és felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Pár órára beteszem a hűtőbe, hogy megszívja magát.

Botmixerrel, a várakozási időt követően pépesre keverem a mazsolát, hozzáadom a kakaóport, és annyi kókuszreszeléket, hogy formázhatóvá váljon a pép.

Kis golyókat készítek benedvesített kézzel, és megforgatom kókuszreszelékben, majd egy tálkára helyezem őket. Fogyasztás előtt még a hűtőbe teszem egy kicsit. (Általában ez a pont nem valósul meg, mert elfogy addigra...)

Jó étvágyat :)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page